Wednesday, 2 November 2011

my old school till the latest one


my first school (primary school)
#zaman budak-budak dulu main kejar-kejar dengan kawan then jatuh bagitau mak. mueheheh

sekolah pertama aku Sekolah Kebangsaan Seri Songsang. my first school that always be in my heart. banyak sangat memori kat sana. kenapa? sebabnya sekolah ni antara sekolah paling lama aku belajar. yang lain setahun dua jek. that's why aku sayang sekolah even sekolah tuh tak berapa popular kan. ade aku kisah.

oke, my second school (secondary school)

still tak ade pic. my first secondary school is Sekolah Menengah Kebangsaan Temerloh. hehe.tapi jodoh tak ade kan nak duduk situ lama-lama. tak sempat pun nak cari kawan dah dapat tawaran pergi ke sekolah rancangan khas. tak silap sempat 3 minggu jek kat sana. kenal budak kelas dengan cikgu yang mengajar jek.


third school

Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Bahaman. my first life in hostel. seronok sebenarnya duduk hostel ni. tak paham la kenapa ramai student  tak suka duduk hostel. hrmm. aku rasa biasa jek. actually same as we live in our house. tak ade lah 100% sama kan. anggap jek la macam tuh. makanan semua pihak asrama sediakan. kita tunggu makan jek pada waktu yang ditetapkan. kalau nak belajar pun prep dah ade. memang complete lah. just tak ada entertaiment jek. mean tv la. overall hostel best!

next, forth school
ni la lencana kebanggaan sekolah aku. aku  tak tau lah sekarang dah tukar or still pakai lencana yang sama. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Tualang. sekolah ni sebenarnya dinaiktaraf kepada sekolah bestari. up sikit la kot dari sekolah berasrama biasa. selalu jugak dengar sekolah ni bagus dari segi akademik. maybe tenaga pengajarnya bagus-bagus belaka. banyak jugak kenangan aku kat sekolah ni. bermula kat sekolah ni lah aku jadi nakal. heheh. maklum lah darah panas. macam-macam benda aku buat. nak cerita memang x cukup sehari. hmm. maybe tak patut cerita kat sini kot. biarlah semua tuh jadi kenangan untuk aku aja. hee :)

my fifth school


mungkin ada orang yang cakap. "eh budak ni banyak betul sekolahnya." hehe. jangan pelik lah. kalau ada orang tanya, commonly, aku akan jawab biasa lah nak cari pengalaman. hahah. peduli ape aku korang nak cakap ape kan. aku punya suka lah nak buat ape pun. eh, termerepek pulak. ni sekolah kelima aku. Sekolah Menengah Kebangsaan Abu Bakar. sekolah ni lagi banyak kenangan. hehe.yang name tag warna kuning ni untuk student form 1 hingga form 3. aku sempat pakai setahun jek untuk warna kuning sebab aku pindah ke sekolah ni waktu form 3.
yang ni plak lencana untuk form 4 till form 5. kiut kan?? pink gitu. muehehehe. love this scholl <3


oke, done with school because now i'm studying at university. yg ni paling latest. hehe. matric card UiTM Machang, Kelantan. UiTM sentiasa dihatiku! kenangan manis? hurm.. not yet kot. baru nak start life kat sana. maybe kenangan pun just jadi ahli kelab CUTE. aku masuk kelab koir then kena perform untuk sambutan Hari Raya dengan Hari Kemerdekaan. that's all.



2 comments:

  1. UITM dihatiku..hehheh...visit my blog ok..

    ReplyDelete
  2. sy follow awk...follow me back if u dont mind..

    ReplyDelete